top of page

Moestuin Shakshuka met spelt brood

Een recept vanuit de moestuin voorraadkast.


Shakshuka heeft als basis ingrediënten veel dingen die bij mij in door moestuin voorraadkast staan. Vorig moestuin seizoen had ik eindeloos veel paprika's en die heb ik in kleine stukjes gesneden en in de vriezer gedaan. Ook had ik tomaten aan overvloed dus ik heb potten tomatensaus voor 2 jaar staan en uiteraard heb ik eitjes van mijn kippen.

Om extra van mijn moestuin voorraad gebruik te maken breng ik de shakshuka op smaak met mijn zelfgemaakte sriracha ( blog | video ), BBQ saus ( blog | video ) en gedroogde peterselie.

Ook bak ik zelf mijn spelt brood om hier de shakshuka op te serveren. Dus aan de slag!

Spelt brood


Ingrediënten:

 • 500 gr spelt meel

 • 300 ml lauw water

 • 1 zakje droge gist

 • 1 thee lepel zout

 • 1 eetlepel olie

Ik begin met het spelt deeg aangezien dat ongeveer 3 uur moet rijzen. Ik gebruik een broodbak machine en dat ding maakt mijn leven extreem veel makkelijker. Ik raad je aan om je ogen open te houden in kringlopen want ik zie ze regelmatig staan voor een paar euro. Die van mij is ook 2e hands en gaat al jaren mee!

 1. Ik voeg alle ingrediënten in mijn broodbak machine en zet hem op de deeg stand. Vervolgens doet hij al het werk voor mij en hoef ik alleen maar 3 uur te wachten. Heb je geen broodbak machine kneed dan het deeg voor 10 min. Laat het rusten onder een doek voor 1,5 uur en kneed het dan vervolgens weer even door en laat het weer rusten voor 1,5 uur op een warme plek.

 2. Na 3 uur vorm ik het brood zoals ik wil en laat ik het weer 20 min rusten.

 3. Voorverwarm je oven op 220 graden en bak je brood voor 30-40 minuten tot de buitenkant mooi bruin is.

 4. En laat het dan afkoelen op een rekje.


Moestuin Shakshuka


Ingrediënten:

 • Handvol paprika stukjes of 1 paprika

 • 1 blik Tomaten blokjes of een pot tomaten saus

 • Cayenne peper of sriracha

 • Zout

 • 2 eieren

 • Peterselie

 • Optioneel: ik voeg wat van mijn zelfgemaakte bbq saus toe


 1. Ik bak op een midden vuur de paprika's lekker zacht tot ze een kleur krijgen. Ik eet geen ui en knoflook dus als jij dat wel eet kan je dit toevoegen aan de paprika.

 2. Als de paprika zacht is voeg dan de tomaten saus, bbq saus, zout en de sriracha toe. Laat dit sudderen tot de saus helemaal ingedikt is dit kan ongeveer 15 min duren.

 3. Maak dan kleine deukjes in de saus met een lepel en leg daar voorzichtig je eieren in en laat dit op laag vuur langzaam garen tot het ei naar wens is. Eventueel kan je een deksel gebruiken.

 4. Snij dan je brood in plakken en dip je brood in de shakshuka of serveer het er bovenop.
0 opmerkingen

Comments


bottom of page