Inmaken
Wil je meer leren over inmaken en hoe het moet?
Bekijk mijn video
​
Wil je leren over inmaken en botulisme?
Bekijk mijn video
​
Wil je de dit schema altijd bij de hand hebben?
Hier is een pdf.
Basis inmaak recept
Smaakmakers
Op zuur inmaken
(vloeibaar)
* 100% azijn
* 40% water
* 4% zout
* 1,5 % Knoflook
* 0,5% Zwarte peperkorrels
* 0,5% Mosterd zaad
* 0,2% Chilli peper
Op zoet/zuur inmaken
(vloeibaar)
* 100% azijn
* 70% water
* 40% suiker
* 5% zout
* 1 % Koriander zaad
* 1% Steranijs
* 1% Gember
* 1% Peperkorrel
* 1& Dille
Inleggen op suiker
(vloeibaar)
* 100% fruit of groente
* 100% water
* 100% suiker
* 0,5% Citroenschil
* 0,1% Vanillezaadjes
Inleggen op zout
(droog)
* 100% fruit of groente
* 9% suiker
* 9% zout
Bron: Modernist Cuisine, Nathan MyhRyold
Hoe bereken je de % Voorbeeld:
Augurken wegen 500 gr:
* 100 % azijn = 500/100 x 100 = 500 ml
* 40 % water = 500/100 x 40 = 200 ml
* 4 % zout = 500/100 x 4 = 20 gr