
Benodigdheden:
1 kg Tomaten (eventueel 2 blikjes tomatenpuree)
2 Uien
Theelepel Zout
1 teentje Knoflook
Theelepel Peper
1/2 theelepel Cayenne peper
100 gr Basterdsuiker
60 ml Rode wijn Azijn
Recept:
1. Fruit de uien tot ze zacht zijn.
2. Voeg de knoflook eraan toe en bak voor 1 min.
3. Voeg de kruiden, tomaten, azijn en suiker eraan toe en kook voor 1 uur of tot het de juiste dikte heeft.
4. Als alles zacht is, zet dan de staafmixer erop en haal de inhoud eventueel door een zeef.
5. Blijf proeven tot je ketchup helemaal naar wens is qua smaak en textuur.
Wecken:
Maak je potten schoon door ze 5 min te koken met een beetje soda of stop ze in de vaatwasser op een hete stand.
Vul de schone potten tot 1cm vanaf de bovenkant en reinig de randen met azijn.
Weck de potten voor 20 min.
Nu is het ongeveer een jaar houdbaar op een koude plek buiten direct zonlicht.
Commenti