top of page

Aardappels pressure cannen


Aardappels pressure cannen

Het is nu februari en mijn aardappels van vorig moestuin seizoen beginnen wat ogen te ontwikkelen dus dat betekend dat ze verwerkt moeten worden. Helaas heb ik niet de perfect situatie in huis om mijn aardappels het gehele seizoen goed te kunnen bewaren en meestal rond deze tijd moet ik dan de overgebleven aardappels verwerken.

Vorig jaar heb ik mijn overige aardappels geblancheerd en ingevroren in blokjes. Dan kon ik ze uit de zak halen en roosteren in de oven. Maar dit jaar wilde ik een andere manier uitproberen aangezien mijn vriezer over vol zit en daarom besloot ik om mijn aardappels te pressure cannen in potten zodat ik te rechtstreeks uit de pot kan roosteren, bakken of er zelfs aardappel puree van maken.
Wat heb je hier voor nodig?


Aardappels

Schil mesje

Schone en hele potten

Pressure canner (ik heb de presto pressure canner 16 quarts)

Glastang


  1. Je begint met het schoonmaken en schillen van de aardappels. Als ik mijn aardappels blancheer en invries laat ik de schil er meestal op zitten maar als je de aardappels gaat pressure cannen moet helaas al het schil eraf.

  2. Snij de aardappels in het formaat waarin jij ze wil gebruiken.

  3. Vul de potten eerst met een laagje kamertemperatuur water om lucht bellen te voorkomen.

  4. Vul je potten met de aardappels tot 2 cm vanaf de bovenkant en vul de potten vervolgens met kamertemperatuur water ook tot 2 cm vanaf boven.

  5. Steek met bijvoorbeeld een stokje of rietje in de pot om alle luchtbelletjes weg te halen en maak de randen van de potten goed schoon. Draai dan de deksel erop maar niet al te strak.

  6. Vul je pressure canner met 800ml kamertemperatuur water en plaats je potten in de pressure canner. En pressure can de aardappels voor 35 min ik kleine potten en 40 min voor grote potten.

Wil je meer weten over alle stappen van het pressure cannen lees dan mijn blog: Hoe werkt een pressure canner? Of bekijk mijn youtube video.

Laat na het pressure cannen de potten eerst afkoelen voor je ze verplaatst naar je voorraadkast en houd ze buiten direct zonlicht. Als het goed is, is de inhoud minimaal een jaar houdbaar maar dit kan langer zijn. Gebruik je zintuigen met het openmaken van een potje. Zat de vacuum er nog op en ruikt en ziet het er goed uit dan zal het vast goed zijn.
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page