top of page

Elektrisch pressure cannen in Europa?


Potten met ingemaakte oogst uit de moestuin
ingemaakte potten met oogst uit moestuin

Amerika en de USDA

Op de Amerikaanse markt zijn er een aantal elektrische pressure canners te vinden en dat wil ik het graag vandaag bespreken. De Amerikaanse regels over veilig voedsel conserveren word onderzocht en vastgezet door de USDA. Op dit moment is er geen enkel onderzoek geweest naar elektrische pressure canners. Dit betekend dat geen van deze apparaten op de markt is goed gekeurd door de USDA. Dat betekend echter niet per definitie dat dit niet in de toekomst kan gebeuren want er is simpel weg nog geen onderzoek naar gedaan.


Een aantal bedrijven die elektrische pressure canners ontwikkelen geven aan dat zij zelf onderzoek hebben gedaan naar of hun product functioneert volgens de USDA richtlijnen. Dit is dus een kwestie van of je deze bedrijven gelooft. Maar er bestaan dus elektrische pressure canners op de Amerikaanse markt en ik geef hier 3 voorbeelden. De instant pot max, elektrische presto pressure canner en de nesco smart canner.


Pressure canner vs Pressure cooker.

Haal aub niet pressure canners en pressure cookers door elkaar. Wil je het verschil weten lees dan mijn blog: Het verschil tussen pressure canners en perssure cooker. Maar kort gezegd: een pressure cooker is helaas nooit geschikt om in te conserveren.


Elektrische pressure canner in Europa?

Maar nu kom ik dus even met het slechte nieuws want deze elektrische pressure canners zijn niet te koop in Europa. Je kan ze eventueel online vanuit Amerika bestellen maar dit brengt veel extra kosten met zich mee want je betaald voor verzending en customs. Helaas houd het daar ook niet op want de stopcontacten in Amerika hebben een lagere volt als dat wij hier hebben. Dat betekend dat we deze apparaten niet zonder omvormer kunnen gebruiken in Europa en deze omvormers zijn rond de €100.


De kosten van bestellen?

Ik neem even als voorbeeld de instant pot max. Deze kost €140 als je hem omrekent vanuit de dollar, dan kost de verzending ongeveer nog €50, de customs €90 en vervolgens een omvormer van ongeveer €100. Dan kost het apparaat inplaats van €140 opeens €380. Dus is het mogelijk om in Europa een elektrische pressure canner te gebruiken? Als je dus de bedrijven gelooft dat ze goed functioneren en je bent bereid om bijna 3 keer zo veel te betalen dan is het antwoord ja, dan is het mogelijk. Is jouw antwoord nee dan spijt het me dan is er tot nu toe geen echte optie voor jou op de Europese markt voor een elektrische variant.


0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page