top of page

Radijs Pesto & Radijs op Zuur inmaken

Je kan meer met een radijs dan alleen ze rauw door de salade gooien! Vandaag deel ik met jullie het recept voor Radijs Pesto & Radijs op zuur

Radijs op Zuur


Recept & Inmaken:

 • Radijsjes

 • Natuurazijn

 • Suiker

 • Water

 1. Was je radijsjes er goed en haal het loof eraf (bewaar dit voor de pesto)

 2. Snij de radijsjes in dunne plakjes en plaats ze in een schone pot tot een 1 cm vanaf de bovenkant.

 3. Vul de helft van de gevulde pot met azijn en de andere helft met water. Zorg dat je onder de 1 cm lijn vanaf boven blijft.

 4. Giet alleen het water en de azijn in een pannetje en voeg er wat suiker naar smaak aan toe. Laat dit mengsel aan de kook komen.

 5. Als de vloeistof kookt, giet het dan weer terug in de pot, zorg dat de rand goed schoon blijft en draai snel het deksel erop. Laat het langzaam op kamertemperatuur komen en als de inhoud afkoelt, trekt de dop vanzelf vacuüm.

 6. Je potje is nadat het vacuüm getrokken is minimaal een jaar houdbaar.

Tips!

 1. Als de pot toch niet vacuüm trekt, maak dan de pot rand schoon met azijn en kook het potje dan voor min 15 minuten onder water. Op deze manier is de rand weer extra schoon zodat de dop beter hecht en word de gehele inhoud weer verhit en dan heeft de pot een 2e kans om vacuüm te trekken.

 2. Omdat er zoveel azijn in dit recept zit, hoef je alleen maar de radijzen in te maken en hoeven ze niet geweckt te worden. De azijn zorgt ervoor dat het lang houdbaar is.
Pesto van Radijs lof


De pesto die de meeste mensen kennen, wordt voornamelijk gemaakt met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas. Uiteindelijk zijn alle mengsels van een kruid/bladsoort met noten, kaas en olie pesto's! Wees creatief en gebruik wat je hebt.

 • Radijslof

 • Noten (ik had amandelen)

 • Olie (naar eigen keuze)

 • Parmezaanse kaas

 • Zout en peper

Aangezien je oogst van de radijzen bepaalt hoeveel loof je hebt, is het veel belangrijker om tijdens het maken van dit recept te kijken naar de textuur in plaats van bepaalde grammen aan te houden. Blijf proeven en maak de pesto zo dun, dik, grof of glad zoals je zelf wil.

 1. Was je radijslof goed schoon

 2. Plaats het lof samen met de noten, olie en de kaas in een keuken machine

 3. Als de pesto de dikte heeft die je zocht, voeg hier dan zout en peper aan toe naar smaak

 4. Vries de pesto in potjes of in ijsklont houders in.

Pesto kan je helaas niet inmaken of wecken vanwege het hoge oliegehalte. Hierdoor zou botulisme kunnen ontstaan. Vandaar is de enige veilige bewaarmethode invriezen.0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page