top of page

Kippensoep maken en pressure cannenKippensoep is echt mijn meest favoriete soep zeker als het zelf gemaakt is en dat je zelf je bouillon van botten trekt. Helaas is het ontzettend veel werk dus als ik het doe doe ik liever een hele grote portie in 1 keer en vervolgens conserveer ik het in potten zodat ik altijd een portie kippensoep in de voorraadkast heb staan. Hier is het recept en hoe je het moet pressure cannen.


Benodigdheden:

 • Soepkip

 • Groentes naar keuze (knoflook, ui, wortel, paprika, sperziebonen, mais enz)

 • Dille

 • Peterselie

 • Zout

 • Peper

 • Pressure cooker / slowcooker / grote pan

 • Zeef met kaasdoek/vaatdoek

 • Pressure canner (ik gebruik een presto pressure canner) 1. We beginnen met het maken van de bouillon en garen van de soep kip. Stop je soepkip in een pressure cooker, slowcooker of een grote pan en dek de kip met water. Als je een pressure cooker gebruikt zet hem dan aan voor 20min om het vlees te garen. Gebruik je een slowcooker of een grote pan laat het dan een uur koken.

 2. Haal de kip eruit en laat hem afkoelen in een bak. Als de kip afgekoeld is scheid dan het vlees van de botten en vel. Doe het vlees in een bak in de koelkast voor later en doe het restante weer terug in het kook vocht. Gebruik je een pressure cooker dan zet je het apparaat voor minimaal 1 uur aan en gebruik je een pan of slowcooker laat het dan nog een minimum van 3 uur sudderen. Hoe langer hoe beter dus neem er de tijd voor.

 3. Giet de bouillon door een vergiet met een kaasdoek of vaatdoek erin zodat het een heldere bouillon word.

 4. Snij jouw gekozen groenten een stukjes en bak het zacht in een soeppan.

 5. Voeg de bouillon aan de groenten toe samen met de kip uit de koelkast en verwarm dit goed door.

 6. Voeg kruiden toe naar eigen smaak ik gebruik, peterselie, dille, zout en peper maar laat je hier niet door beperken maar gebruik je eigen fantasie en blijf proeven tot je helemaal content bent.

 7. Als de kippensoep naar wens is pak dan je schone potten en vul ze tot 1cm vanaf de boven kant met de kippensoep. Maak de rand schoon met azijn en draai de deksel er niet al te strak op.

 8. Pressure can kleine potten voor 75min en grote potten voor 90min.

 9. Laat de potten na het pressure cannen op kamertemperatuur komen en plaats ze dan in je voorraadkast. De potten zijn gemiddeld een jaar lang goed maar dit kan veel veel langer zijn alleen gebruik je zintuigen. Kijk, ruik en proef en bij twijfel gooi het weg.


Wil je stap voor stap weten hoe je moet pressure cannen? Klik dan hier.


0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page