Wecken
Alle groentes, vlees en vis die je weckt, moet je eerst 10 minuten verhitten voor consumptie om botulisme te voorkomen!
Wil je meer leren over wat wecken is en hoe moet je wecken? Bekijk mijn video
​
Wil je leren over wecken en botulisme? Bekijk mijn video
​
Wil je de wecktijden altijd bij de hand hebben? Hier is een pdf.
Appels, zacht
Appels, hard
Appelmoes
Kersen
Peren zacht
Peren hard
Aardbeien
Bramen
Rabarber
Frambozen
Kruisbessen
Aalbessen
Rode bosbessen Abrikozen
Mirabellen
Perziken
Pruimen
Kweekperen
Blauwebosbessen
Appelmoes
85
85
90
80
90
90
80
80
95
80
80
90
90
85
85
85
90
95
85
90
30
40
30
30
30
80
25
25
30
30
30
25
25
30
30
30
30
30
25
30
Fruit
Temp
Min
Groente
Temp
Min
Bloemkool
Asperges
Erwten
Augurken
Wortelen
Pompoen
Koolraap
Selderij
Spruitjes
Rode kool Champignons
(Sperzie)Bonen
Tomaten
Tomatenpuree
100
100
100
85
100
90
100
100
100
100
100
100
90
90
90
120
120
30
90
30
95
110
110
110
110
120
30
30
Braadstuk
Vleesbouillon
Wild gebakken
Wild aangebakken
Gevogelte gebakken
Gevogelte aangebakken
Stoof gerecht
Gehakt rauw
100
100
100
100
100
100
100
100
85
60
100
120
100
120
75
100
Vlees
Temp
Min
Overig
Temp
Min
Salsa (groen & rood)
Chilli saus
Ketchup
Cowboy candy
Tomaten soep
Bolognaisesaus
Kippensoep
Soep zonder vlees
Rauwe stoofperen
Stoofperen
90
90
90
90
90
100
100
100
100
90
30
20
20
15
30
75
75
60
80
30