top of page

Aardbeien in januari opfrissenIn januari is het de beste tijd om je aardbeiplantjes wat extra aandacht te geven. Let wel op het weer en kijk of het 's nachts de komende dagen niet kouder word dan -4 graden.


Vorig seizoen waren mijn aardbeienplanten over hun piek heen en had ik helaas een wat kleinere oogst. Aardbeien zijn namelijk maar voor ongeveer 3 jaar productief. Het eerste jaar moeten ze nog even wennen en dan heb je een kleinere oogst maar het 2e en 3e jaar zijn de planten het meest productief.
Je kan er dus voor kiezen om je aardbeienplanten te vervangen na 3 jaar. Maar gelukkig zorgen de aardbeienplanten ook goed voor zichzelf en groeien ze uitlopers. Dit zijn lange stengels die vervolgens op het uiteinde weer worteltjes groeien en dit punt word dan weer een volledige nieuwe plant. Dit plantje start dan weer opnieuw met zijn cycles en deze geeft de komende jaren weer nieuwe vruchten.


Het beste moment om dit dus te doen is als het niet meer onder -4 graden word 's nachts maar wel voor de lente. In de lente is de kans groot dat er al weer nieuwe blaadjes opgekomen zijn en dan beschadig je het plantje.


Echter hoef je nu niet al je aardbeienplanten te voeder dat hoeft pas in de lente.


Veel Moestuin plezier!

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page